Potraviny, gastronomie

Trh s rostlinnými produkty roste: Valsoia pokračuje v inovacích, aby uspokojila potřeby spotřebitelů

Zdravý dezert – může něco takového existovat? Již ano. S rostoucí poptávkou po rostlinných výrobcích vznikají nové možnosti ve všech kategoriích, včetně dezertů a zmrzlin. Podle IndustryARC[1] by měl celosvětový trh s rostlinnými alternativami mléčných výrobků do roku 2030 dosáhnout 28 miliard USD a růst složenou roční mírou růstu (CAGR) 8,7 %. […]

Blendea
Potraviny, gastronomie

Novinky pro zdraví: Na jakou z nich vsadíte tentokrát?

Potřebujete zklidnit své zažívání, pomoct tělu s trávením nebo s rychlejším odburáváním tuků? Chcete ochránit organismus proti plísním i jiným onemocněním a celkově podpořit svou vitalitu? Vyberte si některou z novinek od české značky Blendea a pojďte svému zdraví tou nejkratší cestou naproti. […]

Potraviny, gastronomie

Hřejivé zimní chutě: Rohlík přináší výběr masa a zeleniny pro dokonalé zimní pokrmy

Zima je v plném proudu a s ní přichází chuť na teplá, sytá a výživná jídla. Podle statistik v zimních měsících vzrůstá spotřeba masa a kořenové zeleniny o desítky procent, přičemž nejoblíbenější jsou pomalu dušené pokrmy a vydatné polévky. Rohlík nabízí nejširší výběr kvalitního masa a sezónní zeleniny, které jsou ideální pro přípravu tradičních zimních pokrmů, jako jsou pomalu dušené hovězí steaky, bohaté masové guláše nebo hutné polévky s kořenovou zeleninou. […]

Potraviny, gastronomie

Výběrová káva i gastronomie na míru: Výstaviště PVA EXPO PRAHA spustilo nový koncept občerstvení

Letňanské výstaviště PVA EXPO PRAHA pokračuje v intenzivní inovaci svých prostor a rozšiřování služeb pro návštěvníky, vystavovatele i partnery. Jeden z nejvytíženějších veletržních objektů v Česku, který v rámci svých dlouhodobých strategií akcentuje cestu k udržitelnosti, ekologickému provozu a zvyšování komfortu, přichází s další novinkou ve svých službách. O občerstvení se v halách areálu nově starají moderní gastronomické provozy PUZZLE restaurant a Clara Café fungující v oblíbeném Aquapalace Praha. […]

Potraviny, gastronomie

Fairbruary – měsíc Fairtrade nákupů. V únoru se rozhodujme při nákupech podle původu surovin

V současném světě čelíme velkým problémům od válečných konfliktů přes nerovnosti mezi lidmi až po dopady klimatických změn a ztrátu biodiverzity. Fairtrade může být součástí řešení, jak některým výzvám čelit, a počítají se i zdánlivě drobné kroky, třeba ve změně nákupního chování jednotlivců, firem a institucí. Proto už tento únor proběhne nová kampaň “Fairbruary – měsíc Fairtrade nákupů”, do které se zapojuje mnoho obchodníků a do něhož, jak věříme, se zapojí i řada spotřebitelů. […]

Potraviny, gastronomie

Tisíce zákazníků objevilo kouzlo potravin s druhou šancí. Rohlík.cz představil novou cestu k udržitelným delikatesám

Potraviny, které by jinak skončily jako potravinový odpad, dostávají nový život. Rohlík.cz jako první evropský maloobchodník zařadil do nabídky speciální kategorii upcyclingových produktů, a čísla mluví jasně – Češi si tuto novinku rychle oblíbili. Během prvních měsíců se prodalo více než 31 tisíc upcyclingových produktů a nakoupilo je přes 16 tisíc zákazníků. […]

Potraviny, gastronomie

Valentýnské kávové rituály: Sexy, vtipné a trochu na hraně

Valentýn je ideální den na to, abyste si z partnera udělali baristu, degustátora nebo rovnou kávového sluhu. Káva totiž umí být nejen horká a smyslná, ale i skvělá pro zábavu, která vás pobaví (a možná i trochu zaskočí). Tady máte pět netradičních rituálů, které zvládnou okořenit váš den i šálek výborné kávy. […]

Potraviny, gastronomie

Tesco a dodavatelé společně snižují potravinový odpad

Společnost Tesco pokračovala v roce 2023/24 v úspěšné spolupráci s klíčovými dodavateli na snížení potravinového odpadu. 13 strategických partnerů ve střední Evropě reportovalo snížení potravinového odpadu o 3119 tun, což představuje meziroční zlepšení o 8,5 %. […]