Právě v těchto dnech dozrává na farmách kolem španělské Valencie sladké šťavnaté ovoce kaki Persimon Bouquet. Jeho chuť, konzistence a absence pecek z něj dělají vynikající doplněk každodenních jídel. A díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů je výborným pomocníkem zdraví do podzimních plískanic.
Salát s brusinkami a balkánským sýrem spojuje sladkou chuť kaki s kyselostí brusinek a slaným balkánským sýrem. Díky tomu vzniká originální kombinace, která vás příjemně překvapí.
Připravte si na čtyři porce:
- 3 kaki Persimon Bouquet
- 2 manga
- 250 g listového salátu
- 150 g balkánského sýra
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- hrst čerstvých brusinek
- olivový olej
- med
- nasekané vlašské ořechy
- sůl
- pepř
Do mísy dejte listový salát. Přidejte pomerančovou šťávu, asi lžíci oleje a vše opatrně promíchejte. Salát osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Přidejte oloupané a na plátky nakrájené kaki, brusinky a nasekané ořechy. Poté přidejte rozdrobený sýr a salát nakonec pokapejte medem.
zdroj: nejkaki.cz