Recept na podzimní salát s brusinkami a balkýnským sýrem

Právě v těchto dnech dozrává na farmách kolem španělské Valencie sladké šťavnaté ovoce kaki Persimon Bouquet. Jeho chuť, konzistence a absence pecek z něj dělají vynikající doplněk každodenních jídel. A díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů je výborným pomocníkem zdraví do podzimních plískanic.

Salát s brusinkami a balkánským sýrem spojuje sladkou chuť kaki s kyselostí brusinek a slaným balkánským sýrem. Díky tomu vzniká originální kombinace, která vás příjemně překvapí.

Připravte si na čtyři porce:

  • 3 kaki Persimon Bouquet
  • 2 manga
  • 250 g listového salátu
  • 150 g balkánského sýra
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • hrst čerstvých brusinek
  • olivový olej
  • med
  • nasekané vlašské ořechy
  • sůl
  • pepř

Do mísy dejte listový salát. Přidejte pomerančovou šťávu, asi lžíci oleje a vše opatrně promíchejte. Salát osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Přidejte oloupané a na plátky nakrájené kaki, brusinky a nasekané ořechy. Poté přidejte rozdrobený sýr a salát nakonec pokapejte medem.

zdroj: nejkaki.cz